Nordea: Vil du være fræk, så køb spanske aktier

Facebook Twitter LinkedIn

Cataloniens kamp for løsrivelse har kappet knap halvdelen af det spanske aktiemarkeds flotte performance af sig siden begyndelsen af året. Og ifølge Nordea vil en kæk aktieinvestor se det som en god opkøbsmulighed.

"Jeg vil tillade mig at sige, at hvis man vil være lidt fræk, kan man sagtens tage denne situation som en opkøbsmulighed," siger Andreas Østerheden, investeringsstrateg i Nordea.

Han fortæller, at Nordea har en anbefaling på overvægt i europæiske aktier de kommende 12 måneder og med det følger et afkastmål på mellem 10 og 15 pct.

"Med de udsving, vi ser nu i det spanske marked, og at Cataloniens ønske ikke anerkendes af hverken den spanske regering eller Tyskland, betyder det, at de spanske aktier godt kan nå op i den høje del af spændet," siger Andreas Østerheden og tilføjer, at der på den korte bane kan være tumult på det spanske aktiemarked, "men som vi har set det med både det franske valg og al den snak om europæisk disintegration, kan det være med til at drive de spanske aktier op."

I begyndelsen af maj lå det ledende spanske aktieindeks IBEX 35 med en stigning på ca. 20 pct., men siden har det tabt knap 8 pct., alene pga. Cataloniens ønske om at blive uafhængig af Spanien, lyder vurderingen fra bl.a. Nordea og Jyske Bank.

Læs mere HER

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser