Derfor bør du købe flere aktier nu

Facebook Twitter LinkedIn

Aktiemarkedet bugner af sundhed, og der er meget mere at komme efter. Sådan lyder det fra Nordea, som ser frem til høje og sunde afkast det næste år. "Ja, det går faktisk rigtig godt," siger investeringsstrateg 

Aktiemarkedet vil stige 10-15 pct. det kommende år, og hvis du vil have en bid af kagen, bør du skynde dig at købe flere aktier. Sådan lyder meldingen fra Nordea.

"Hvis det ikke skal være nu, så kan jeg næsten ikke se, hvornår det så skulle være. Vi ser så mange positive tendenser i øjeblikket, både i økonomien og i virksomhedernes indtjening," siger Andreas Østerheden, investeringsstrateg i Nordea.

Aktiemarkedet har ikke været sundere i de sidste mange år, lyder vurderingen. Indtjeningen i virksomhederne er vokset 13 pct. i år mod sidste år, mens aktieafkastet ligger på 12 pct. Sidste gang der var tocifret indtjeningsvæksten var tilbage i 2011.

"Der er faktisk en del, vi kan nå at hente endnu. Specielt udviklingslande og Europa er interessante lige nu," siger investeringsstrategen, der regner med, at den positive udvikling fortsætter.

Tidligere oversteg aktieafkastet virksomhedernes indtjening, så aktierne blev dyrere. Nu når indtjeningen følger med, er der tale om sunde stigninger, mener Nordea, som samtidig nærmest ikke kan sætte en finger på den globale økonomi.

"Stort set alle økonomier er i fremgang nu, hvad end vi kigger på USA, Europa eller Japan og udviklingslandene for den sags skyld med bl.a. Kina, Brasilien og Rusland. Ja, det går faktisk rigtig godt," lyder det.

Læs mere HER

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser