Analyse: Fire knaster i Mays skilsmisse-tale til 20 mia. pund

Facebook Twitter LinkedIn

Theresa May vil fredag lægge op til, at Storbritannien skal have en to-årig overgangsperiode efter brexit. Og hun er klar til at betale for det. 

Sådan kommer det til at lyde fra den britiske premierminister ifølge en række britiske medier, som den britiske regering har givet dele af talen til. Premierminister vil sige til EU-lederne, at de skal være mere "kreative" i forhandlingerne.

Historien er bl.a. i The SunThe Times og The Guardian.

Detaljerne i det britiske forslag er ifølge britiske aviser at:

  • May vil bede om en to-årig overgangsperiode, når briterne ryger ud af EU i slutningen af marts 2019.
  • I løbet af de to år vi Storbritannien betale 20 mia. pund (knap 170 mia. kr.) for at sikre, at EU-budgettet ikke går i rødt.
  • Den britiske premierminister vil love at overholde al EU-lovgivning i overgangsperioden. Men ny lovgivning vedtaget i perioden skal ikke gælde for Storbritannien.
  • Arbejdskraft fra EU vil kunne komme til Storbritannien i overgangsperioden som hidtil, men vil ikke have samme muligheder for at blive i landet efter brexit, som de EU-borgere, der i dag er i Storbritannien.
  • Når overgangsperioden afsluttes, forventer Theresa May, at EU-lederne vil tilbyde Storbritannien en stor frihandelsaftale.

Læs mere her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser