Stjerneinvestor kalder folks køb af billige ETF-fonde for økonomisk irrationelt

Michael Voss' har år efter år i sin investeringsfond leveret tårnhøjt afkast på at plukke de rigtige aktier, og han er dermed også en klar fortaler for aktive investeringsvalg

Han har år efter år skabt store afkast til sine investorer ved at finde kursraketterne i det danske børsmarked.

Men Michael Voss og hans investeringsforening Fundamental Invest er langtfra gratis at være kunde i. Som investor betaler man, ifølge analysefirmaet Morningstar, 1,44 pct. i årlige løbende omkostninger for at investere gennem fonden.

Ifølge Morningstar har han så samtidig skabt verdens højeste afkast, og så går det nok lige. For efter omkostningerne er trukket, har Michael Voss skabt et gennemsnitligt afkast på 35,6 pct. årligt de seneste fem år. Det er 7 pct. mere om året end den næstbedste af de 15.898 fonde globalt. Fra positionen som verdensmester i afkast skyder Michael Voss nu tilbage mod alle de investeringseksperter og investorer, der er fortalere for, at man frem for at investere i enkeltaktier eller aktivt forvaltede investeringsforeninger som Voss' Fundamental Invest, skal gå efter de billige ETF-fonde, hvor omkostningerne ofte er tæt på nul.

"Det er nok det eneste sted overhovedet, hvor folk kan finde på at opføre sig så økonomisk irrationelt," siger Michael Voss trods de lave omkostninger.

Læs mere HER