Obligationer: Tilbageholdenhed i vente før Fed-melding

Onsdagen kan starte med en vis tilbageholdenhed på det danske obligationsmarked, men senere kan der komme mere liv i handlen med statsobligationer, når der bliver præsenteret en stribe nøgletal fra særligt USA.

Dagens altoverskyggende begivenhed finder dog først sted efter dansk børslukketid, når den amerikanske centralbank klokken 20 dansk tid som ventet hæver renten og centralbankchef Janet Yellen efterfølgende holder pressemøde. 

"Op til dagens møde i Feds Open Market Commitee (FOMC) har centralbankchef Janet Yellen & co. ikke lagt skjul på, at de har i sinde at hæve Fed Fund target-renten med 0,25 procent til 1,25 procent. På det punkt synes dagens møde ganske udramatisk." 

"Alligevel kan signalerne fra Yellen vise sig at indeholde stof til eftertanke for investorerne, for siden marts har vi set en signifikant stigende forskel mellem markedets forventninger og Feds faktiske udmeldinger om renten," skriver porteføljemanager og investeringsstrateg i Industriens Pension Morten Kongshaug i en kommentar.

Læs mere her