Aktier: Vestas og TDC løfter C20 tættere på himlen

Facebook Twitter LinkedIn

TDC og Vestas har fredag morgen lukket det danske regnskabsbal for denne uge, og investorer spejder efter den amerikanske arbejdsmarkedsrapport - og mod næste uge, hvor flere selskaber aflægger kvartalsrapporter.

Men tilbage til fredag åbner TDC i toppen af C20 med en stigning på 3,0 pct. til 37,98 kr. Teleselskabet omsatte i første kvartal for 5211 mio. kr., hvilket skød over analytikernes forventninger, der ifølge Bloomberg News havde højeste estimat på 5130 mio. kr.

TDC må endnu engang se indtjeningen dykke, men glæder sig over en langt mere beskeden tilbagegang end samme periode sidste år og fastholder forventningerne til 2017.

Dermed preller dykket, som olieprisen tog torsdag aften, af på det danske eliteindeks, C20 Cap, der lægger an til sin 20. lukkerekord i med en stigning på 0,3 pct. til 1141,77.

Vestas, der fredag åbner 2,1 pct. højere i 603,50 kr., overraskede atter positivt på både omsætning og indtjening.

På bundlinjen bød kvartalet på et overskud på 160 mio. euro efter skat for vindmølleproducenten. Her havde analytikerne regnet med et overskud på 106 mio. euro efter et resultat på 35 mio. euro i første kvartal sidste år.

Læs mere HER:

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser