William Demant handles tæt på fair value

Stærke resultater i helåret 2016 for William Demant giver grundlag for at øge Morningstars fair value estimat. Aktien handles i dag stort set til nuværende fair value estimat på 137 kr. pr. aktie.

Facebook Twitter LinkedIn

William Demant afsluttede 2016 med manér og resultaterne var en anelse over Morningstars aktieanalytikeres estimater for William Demant. Derfor overvejer de at øge deres fair value estimat moderat, når cash-flow modellen køres igennem og tager de bedre-end-ventede præstationer i betragtning.

Da aktien er steget i kurs over de seneste seks måneder, ser Morningstar nu på William Demant som fair værdiansat. Vores aktieanalytikere mener fortsat, at selskabet har konkurrencemæssige fordele, som gør virksomheden i stand til at skabe og bevare en indtjening og markedsandele på lang sigt.  Det omfatter bl.a. såkaldte switching costs, som er omkostninger for en kunde forbundet med at skifte en leverandør ud med en anden på et givent produkt og immaterielle aktiver, som vi mener William Demant drager fordel af.

Udover svagheden i detailkanalerne i USA, leverede William Demants høreapparater et stærkt andet kvartal. Engrosomsætningen var oppe med 6 pct. organisk, primært drevet af udrulningen af Oticons Opn-platform, der var et stort skridt fremad for teknologien i nutidens høreapparater. Det gik godt for William Demant i relation til den offentlige amerikanske salgskanal Veteran Affairs, hvor markedsandelen er forbedret fra 7 pct. til 11 pct. Demants markedsandel i denne vigtige salgskanal har altid været meget lav, og selvom Opn har støttet selskabets positionering, er selskabet stadig bagude i forhold til tre af sine primære konkurrenter.

På detailsiden har opkøbet af Audika drevet det meste af væksten i Europa, men selskabet leverede også 8 pct. organisk vækst fra detail-segmentet. Generelt har vi en forsigtig holdning til detail; mens der er visse fordele (primært større andel af tegnebogen hos de virksomhedsejede forhandlere), kommer grossisternes ekspansion ind i detail med en risiko for at fremmedgøre de uafhængige forhandlere samt et tab af markedsandele i konkurrent-ejede detaillokationer. William Demant vil skulle tage stilling til den efterfølgende modvind i 2017, når aftalen med Sonova-ejede AudioNova udløber. 

Hvad angår indtjeningsmarginalerne, har William Demant leveret gode resultater, og deres fremtidige forventninger til EBIT-niveauet er over vores analytikeres estimater. Restruktureringsprogrammet er drivende for de fleste forbedringer i marginalerne, men bliver støttet af et stærkt opsving i de gennemsnitlige salgspriser (oppe 4 pct.) i anden halvdel af 2016.

William Demant meddelte samtidig at administrerende direktør Niels Jacobsen fratræder 1. april og erstattes med den nuværende driftsdirektør Søren Nielsen. Morningstar forventer ikke nogle væsentlige ændringer som følge af direktørskiftet, da Søren Nielsen har ageret som viceadministrerende direktør siden 2015 og har været involveret i de centrale strategiske beslutninger i de sidste få år. 

William Demant i danske fonde

Markedsværdien af William Demant er aktuelt 37 mia. kr. og aktien indgår i det danske C20-indeks. Selskabet er på størrelsesmæssigt på niveau med aktier som fx Tryg og til sammenligning er markedsværdien 25 mia. for selskabets lokale konkurrent, GN Store Nord.

Baseret på seneste porteføljer fra danske investeringsfonde har i alt 35 investeret i William Demant. Største procentvise eksponering er 4,4 pct. i BLS Invest Danske Aktier. I C WorldWide/Danske Aktier (tidligere Carnegie WorldWide) udgør William Demant 2,9 pct. af porteføljen, hvilket er næststørste eksponering blandt danske fonde. Derudover indgår aktien i flere indeksfonde, typisk med en vægt i niveauet 1 til 2 pct., alt efter hvilke indeks fondene anvender.

Aktien er ligeledes at finde i flere fonde med globalt og europæisk fokus, men langt størstedelen af dem, der investerer i William Denmark, er fonde med fokus på det hjemlige aktiemarked. Indtil videre er aktien steget 16 pct. i år, hvilket er betydeligt mere end danske aktier som helhed, der er i plus 4 pct. for 2017. 

Willam Demant 1

 

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Nikolaj Holdt Mikkelsen, CFA

Nikolaj Holdt Mikkelsen, CFA  

Chefanalytiker i Morningstar Danmark

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser