Morningstar Rating - Oktober 2016

I kølvandet på beslutningen i PFA Invest om at nedlukke to fonde er foreningen fortsat i front på ranglisten over hjemlige investeringsforeninger.

Oktober-ranglisten for Morningstar Rating Analyse af danske og europæiske investeringsfonde viser status quo i toppen af ranglisten over danske investeringsforeninger i forhold til forrige måned, hvor beslutningen i PFA Invest om at nedlukke to fonde, resulterede i en placering helt i top – baseret på det simple rating-snit. Maj Invest er fortsat to’er på det simple rating-snit, men i front på det formuevægtede snit, hvor PFA Invest til gengæld er næstbedst.

Absalon Invest rykker en placering frem fra nummer fire til tre, baseret på det simple rating-snit, og bytter plads med Carnegie WorldWide. De efterfølgende seks placeringer er uændret i forhold til september ranglisten.

Største fremgang i måneden er Handelsinvest med 0,18 Morningstar stjerner og foreningens samlede rating-snit ender i oktober på 3,45 stjerner. Maj Invest går ligeledes frem og reducerer gabet op til PFA Invest som aktuelt er 0,17 stjerner mod 0,31 på september-ranglisten. For Handelsinvest skyldes fremgangen forbedringer i ratingen i fondene med danske obligationer, virksomhedsobligationer og europæiske aktier, mens danske aktier dog samtidig mister én stjerne. Hos Maj Invest vinder danske aktier én stjerne.

På landeranglisten glider Danmark tilbage og er igen det næstbedst ratede fondsudbud efter Holland. Det lykkedes Danmark at fravriste Holland førstepladsen i et par måneder, men kombinationen af fremgang for det hollandske fondsudbud og tilbagegang i det danske, betyder at Danmark igen er to’er.

Rangliste Oktober 2016

Om forfatteren Nikolaj Holdt Mikkelsen, CFA

Nikolaj Holdt Mikkelsen, CFA  

Chefanalytiker i Morningstar Danmark