130 friske millioner til dansk biotek-håb

Eksternt forfatter 03/03/2015
Facebook Twitter LinkedIn

Kilde: Børsen

http://borsen.dk/nyheder/virksomheder/artikel/1/300403/130_friske_millioner_til_dansk_biotek-haab.html 

Det er formentlig kun et fåtal herhjemme, der kender det danske selskab Orphazyme, men det afholder ikke udenlandske investorer fra et investere massive beløb i bioselskabet.

Selskabet fortæller i en meddelelse, at Kurma Partners og Idinvest samlet sprøjter 20 mio. dollar eller 132 mio. kr. i Orphazyme.

Kredsen af investorer i det seks år gamle biotekselskab tæller i forvejen Novo A/S, Sunstone Capital og Aescap Venture, der i 2011 investerede 14 mio. dollar eller godt 100 mio. kr. i selskabet.

Direktør: Nu kan vi forfølge ambitionen

Orphazyme har i årevis arbejdet på en teknologi, der kan hjælpe mennesker med sjældne genetiske sygdomme ved at genaktivere enzymer, der er stoppet med at fungere.

I fagsproget kaldes lidelserne, der findes i mange forskellige afskygninger, for lysosomale enzymdefekter eller lysosomale ophobningssygdomme.

Adm. direktør Anders Mørkeberg Hinsby er ikke overraskende begejstret over at få de nye investorer om bord.

"Med investeringen vil vi være i stand til at forfølge vores ambition om at gøre en helt ny behandling tilgængelig for patienter, der lider af alvorlige uheldbredelige sygdomme," siger Hinsby.

Behov ikke mødt

Orphazyme skal nu, i parløb med en række partnere, i gang med et klinisk fase 2-studie af lægemidler mod Niemann-Pick type C, der er en af de såkaldte lysosomale sygdomme.

Ifølge den nye investor Kurma Partners har Orphazyme på få år formået at flytte sig fra opdagelse til egentlig udvikling.

"Jeg ser frem til at blive en del af bestyrelsen på dette vitale tidspunkt med igangsættelsen af kliniske fase 2-studier, der skal vise fordelene for patienter med et meget stort behov, der endnu ikke er blevet mødt," siger adm. direktør Remi Droller fra Kurma.

Orphazyme vandt i 2014 Ernst & Youngs Life Science-pris for udvikling af lægemidler mod de sjældne lysosomale sygdomme, der findes flere end 45 af.

Som et lille kuriosum kan det nævnes, at det globale medie Businessinsider nævner virksomheden som en af de vigtigste tech-virksomheder i Skandinavien.

Det lovende selskab blev stiftet i juni 2009 af Thomas Kirkegaard Jensen, der i dag er videnskabsdirektør.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Eksternt forfatter  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser