Apple investerer milliarder i Danmark

Eksternt forfatter 23/02/2015
Facebook Twitter LinkedIn

Kilde: Børsen

http://borsen.dk/nyheder/virksomheder/artikel/1/299911/apple_investerer_milliarder_i_danmark.html 

Opdateret 09.27 - Den amerikanske IT-gigant Apple placerer en milliardstor investering i Danmark.

Der er tale om et nyt datacenter, der kommer til at ligge i Foulum nær Viborg og være i drift fra 2017, oplyser selskabet. Centret vil være 166.000 kvadratmeter stort.

Det sker i en dobbelt investering i Europa, hvor der også åbnes et datacenter i Irland. Størrelsen på hele investeringen lyder på 12,5 mia. kr.

"Vi er taknemmelige for Apples fortsatte succes i Europa og er stolte af, at vores investeringer gavner lokalsamfund på tværs af kontinentet," udtaler topchef Tim Cook i en pressemeddelelse.

300 nye arbejdspladser

Centrene skal være drevet af 100 procent vedvarende energi. Apple vil også "samarbejde med lokale partnere om at udvikle yderligere vedvarende energi-projekter fra vind og andre kilder til at give strøm i fremtiden".

"Denne bemærkelsesværdige, nye investering bliver Apples største projekt i Europa til dato. Vi er begejstrede for at kunne udvide vores vores forretning, skabe hundrede vise af lokale arbejdspladser og introducere nogle af vores mest avancerede, grønne bygningskonstruktioner indtil videre," uddyber Tim Cook.

Flere medier anslår, at der er tale omkring 300 arbejdspladser.

Vindenergi betaler sig

Netop Danmarks tradition for vindenergi bliver nævnt som én af grundene til, at den ene del af investeringen kommer til at ligge i Danmark.

"Vi er spændte på at hjælpe væksten i den grønne industri i Irland og Danmark og udvikle energisystemer, der drager fordel af deres stærke vindressourcer," lyder det fra Lisa Jackson, der er vicepræsident for Apples 'Environmental Initiatives'.

Derudover skal overskudsvarmen fra centret i Viborg bruges i opvarmningen af hjem i lokalområdet.

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen er også begejstret for Apples store investering i det midtjyske.

"Det må være årets bedste erhvervsnyhed for Danmark og ikke mindst Midt- og Vestjylland. Investeringen vil give et kæmpe skub til økonomien og skabe mange hundrede arbejdspladser i hele lokalområdet, både i anlægsfasen og driftsfasen," udtaler Mogens Jensen.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Eksternt forfatter  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser