Novo vil have Eivind Kolding i bestyrelsen

Eksternt forfatter 20/02/2015
Facebook Twitter LinkedIn

Kilde: Børsen

http://borsen.dk/nyheder/virksomheder/artikel/1/299827/novo_vil_have_eivind_kolding_i_bestyrelsen.html 

Den tidligere direktør i Danske Bank og A.P. Møller-Mærsk, Eivind Kolding, ser ud til at få en plads i bestyrelsen hos Novo Nordisk.

Medicinalselskabets bestyrelse foreslår, at Kolding samt Sylvie Grégoire og Mary Szela vælges som nye bestyrelsesmedlemmer på generalforsamlingen 19. marts.

Og der bliver plads til de nye ansigter, da bestyrelsesmedlemmerne Helge Lund og Hannu Ryöppönen ikke søger genvalg, oplyser Novo Nordisk til fondsbørsen.

Eivind Kolding er i forvejen administrerende direktør for Novo A/S, der ejer over en fjerdedel af kapitalen i Novo Nordisk og sidder på omtrent to tredjedele af stemmerne.

Bestyrelsen anbefaler Eivind Kolding "først og fremmest på grund af hans omfattende ledelseserfaring fra store multinationale selskaber med hovedkontor i Danmark indenfor regulerede markeder samt hans betydelige viden om finansielle forhold", lyder begrundelsen.

Sylvie Grégoire er tidligere direktør i Human Genetic Therapies Shire i USA og Schweiz, mens Mary Szela er administrerende direktør for amerikanske Melinta Therapeutics.

Sylvie Grégoire foreslås "på grund af hendes omfattende viden inden for lovgivningsmæssige forhold i både USA og EU, hvor hun har erfaring fra alle faser af et produkts livscyklus fra opdagelse, registrering og prælancering til styring af livscyklus, når produktet er på markedet".

Mary Szela foreslås først og fremmest på grund af hendes indsigt i det nordamerikanske lægemiddelmarked.

Bestyrelsen foreslår genvalg af Göran Ando (formand), Jeppe Christiansen (næstformand), Bruno Angelici, Liz Hewitt og Thomas Paul Koestler.

/ritzau/FINANS

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Eksternt forfatter  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser