Obligationer: Rekorderne ser ud til at fortsætte

Eksternt forfatter 21/01/2015
Facebook Twitter LinkedIn

Kilde: Børsen

http://investor.borsen.dk/artikel/1/297921/obligationer_rekorderne_ser_ud_til_at_fortsaette.html 

De danske renter faldt endnu dybere tirsdag, efter at Nationalbanken mandag højest overraskende skar ud- og indlånsrenten med 15 basispoint. Onsdag kan byde på yderligere fald fra morgenstunden.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med udløb i 2025 endte tirsdag rekordlavt i 0,53 pct. Det var et fald på 5 basispoint i forhold til mandag, hvor der blev skåret hele 8 basispoint af renten.

Nationalbanken får senere onsdag glæde af de rekordlave renter, når der udbydes tiårige obligationer på vegne af den danske stat.

Siden dansk lukketid er renten på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond steget marginalt med 2 basispoint til 1,79 pct.

Ugens nøgletal byder onsdag på en amerikansk statistik for byggetilladelser og påbegyndt boligbyggeri. Økonomer venter ifølge Bloomberg News en stigning i byggeriet på 1,2 pct. i december fra november.

"Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med små eller marginale rentefald. Ser vi fald i byggeriet, kan det udløse mindre rentefald," skriver Sydbank i sin morgenkommentar.

Der kommer onsdag tillige referatet af det seneste rentemøde i Bank of England.

USA's Præsident Barack Obama holdt tirsdag aften den årlige State of the Union tale til kongressen. Her brugte Barack Obama lejligheden til at understrege, at USA er sluppet ud af finanskrisens kradsende klør.

"Skyggen efter krisen er væk, og nationens tilstand er stærk," lød det fra præsidenten

Ifølge chefstrateg i Carnegie Henrik Drusebjerg vil talen dog næppe påvirke dagens finansmarkederne med talen.

/ritzau/FINANS

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Eksternt forfatter  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser