Investorer vilde med Danske Bank-aktier

Eksternt forfatter 10/11/2014
Facebook Twitter LinkedIn

Nogle af landets største investorer ligger tungt i Danske Bank- aktien i troen på en rigtig god investeringscase

Flere og flere danske storinvestorer er begejstrede for Danske Bank, der for nyligt leverede et stærkt regnskab og endnu en opjustering. Rosen går på en ledelse, der eksekverer godt på strategien – samt en aktie med fortsat kurspotentiale.

"Hvis jeg måtte, ville jeg gerne eje nogle flere Danske Bank-aktier," siger Peter Holt, der er porteføljeforvalter for danske aktier i Carnegie Asset Management (CAM).

CAM må højest have 10 pct. af en bestemt type aktie i deres danske investeringsportefølje, og Danske Bank-aktierne ligger i øjeblikket og banker mod 10 procent-loftet i den portefølje.

Carnegies porteføljeforvalter mener, at Danske Bank-aktien fortsat er ramt af fortidens spøgelser. Folk tænker, at banken ikke er på rette vej, men det er den, lyder det.

"At have noget der er så likvidt til en af de billigste priser i Norden og samtidigt have en fornemmelse af, at der er styr på koncernen gør, at vi har så mange Danske Bank-aktier, som vi kan," siger Peter Holt.

Hårde reguleringskrav

Banksektoren er siden finanskrisen blevet bundet hårdt op i stribevis af reguleringskrav. Bankerne – herunder Danske Bank – er derfor så bundsolide, at aktierne nærmer sig noget, der er at betragte som obligationer, lyder det fra Peter Holt.

Tager man samtidigt den årlige udbyttebetaling i betragtning, giver Danske Bank-aktien selv uden kursstigninger et afkast på 5-7 pct. og er derfor et fint alternativ til en obligation. Også landets næststørste kapitalforvalter, PFA Kapitalforvaltning, mener, at Danske Bank for alvor er på rette kurs.

PFA mener, der er sket et godt strategiskifte siden tidligere topchef Eivind Kolding kom til Danske Bank i starten af 2012, og sidenhen blev afløst af Thomas Borgen.

"I min optik har Eivind Kolding og Thomas Borgen fået skibet på rette kurs," siger Jesper Langmack, direktør i PFA Kapitalforvaltning, der ejer Danske Bank-aktier for omkring 1,5 mia. kr.

Aktie handles med rabat

"Den rabat, som Danske Bank-aktien er handlet til i forhold til sammenlignelige banker i Europa, indsnævres stille og roligt. Det betyder, der er kurspotentiale i selskabet fremadrettet," siger Jesper Langmack.

I kølvandet på finanskrisen i september 2008 var der så store problemer med Danske Bank, at den handledes med en betydelig rabat i forhold til sammenlignelige selskaber.

"De er gået fra at være en mindre godt drevet bank. Siden er der lagt en masse strategiske retningslinjer og de bevæger sig den rette vej," siger Jesper Langmack.

Danske småsparere er også vilde med den turnaround, som Thomas Borgen er midt i med Danske Bank.

Hestekur

"Den hestekur, de har været igennem, den sætter sine spor på et tidspunkt. På den gode måde. Det er måske det, som vi ser her," siger Niels Mengel, der er formand for Dansk Aktionærforening.

Han bider fast i, at Danske Banks tidligere topchef Eivind Kolding iværksatte nogle ret drastiske effektiviseringsprogrammer, der blandt andet fjernede mange kasser i bankfilialerne. Det har givet banken et mere negativt image på den mellemlange bane, men har samtidigt skabt en bedre bundlinje.

På den korte bane anes der en smule bekymring for udviklingen i banken.

"Bekymringen er, at der ikke er noget vækst i samfundet," siger Peter Holt.


thzi@borsen.dk

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Eksternt forfatter  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser