TDC opkøber norsk selskab i kæmpe milliardhandel

Facebook Twitter LinkedIn

Det danske teleselskab TDC har købt den norske udbyder af kabel-tv GET for 12,5 mia. kr. 

Det oplyser TDC mandag morgen.

Get er det førende norske kabelselskab og servicerer ca. 500.000 husstande og virksomheder i landet. Selskabets portefølje består primært af premium tv-underholdning og højhastighedsbredbånd, og på den måde minder selskabet en del om Yousee, som vi kender fra Danmark.

Med købet af GET går TDC ind på privatkundemarkedet i Norge, hvilket vil positionere TDC som det ledende skandinaviske selskab inden for kabel-tv, der kommer til at servicere tæt ved 1,7 mio. husstande i Danmark og Norge.

Ifølge TDC er det helt oplagt, at de to selskaber kommer til at supplere hinanden på tværs af tv, bredbånd og telefoni. I alt regner TDC med årlige synergier på 167 mio. kr. på baggrund af købet af GET. Disse vil være fuldt realiseret i 2017, skriver TDC.

Dagens opkøb af GET kommer til at få indflydelse på TDC's forventninger til 2014, men disse vil først blive opdateret, når handlen bliver gennemført, formentlig i fjerde kvartal af 2014, skriver teleselskabet. 

GET havde i 2013 en omsætning på 2,4 mia. norske kroner og i alt 840 ansatte. 

Selvom GET nu bliver en del af TDC-familien, fortsætter selskabets adm. direktør Gunnar Evensen, som har siddet på posten siden 2000, i selskabet. 

TDC's storkøb af GET er udelukkende betinget af en godkendelse fra de norske konkurrencemyndigheder.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser