Banker gør klar til storudsalg

Facebook Twitter LinkedIn

Forårets 17 mia. kr. store salg af Nets har for alvor fået bankerne til at rode rundt på kistebunden efter lignende muligheder.

Flere selskaber, som bankerne historisk har ejet sammen, er så småt på vej ud over affyringsrampen, deriblandt Værdipapircentralen og det store it-selskab Bluegarden, der står bag Dataløn og Multiløn, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Også store aktieposter i landbrugets realkreditinstitut, DLR, er i spil, ligesom Nationalbankens aktiepost på 19 pct. i Danmarks Skibskredit i længden skal finde et nyt hjem. Og for flere af selskabernes vedkommende står køberne i kø, lyder vurderingen.

"DLR-aktierne kan blive svære at sælge - det har Finansiel Stabilitet tidligere oplevet med deres aktiepost. Men for flere af selskabernes vedkommende - Bluegarden og Skibskredit for eksempel - tror jeg bestemt, at der findes mange købere derude," siger Lars Krull, der er seniorrådgiver ved Aalborg Universitet og følger banksektoren tæt.

Det underskudsgivende it-selskab Bluegarden Holding, der har Nordea og Danske Bank som storaktionærer, står øverst på salgslisten. Ifølge Jyllands-Postens oplysninger har der allerede for et par år siden været sonderinger i markedet, men både selskabets sølle forfatning og uenighed i ejerkredsen forhindrede dengang et salg.

/ritzau/FINANS

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser