Pensionsselskaber skyder penge i dansk kapitalfond

Facebook Twitter LinkedIn

Kapitalfonden Catacap har fået rejst 1,1 mia. kr. til investering. Her har man bl.a. fået tilført kapital af pensionsselskaberne Danica, Lægernes Pension og Dansk Vækstkapital, pensionsbranchens kapitalfond.

Catacap blev startet i 2012, og har indtil videre tre investeringer og to tilkøb på bogen. Kapitalfonden investerer i små og mellemstore danske virksomheder. 

"At vi nu efter godt halvandet år har rejst i alt 1,1 mia. kr., overgår vores forventninger og er en tydelig blåstempling af vores forretningsmodel og udvikling til dato,” siger partner i Catacap, Vilhelm Hahn-Petersen, i en pressemeddelelse.

Udenlandsk interesse


I pressemeddelelsen fortæller Catacap, at 40 pct. af de 1,1 mia. kr. i fonden er hentet  fra udenlandske investorer.

Ifølge Vilhelm Hahn-Petersen har udenlandske investorer i stigende grad fået øje for små og mellemstore virksomheder, fordi der er et større udvalg af investeringsmål end hos de større virksomheder.

"Men det kræver også, at man som fond kan vise konkrete resultater og vise sin egen værdi i markedet. Der findes ingen genvej, det at rejse penge er ikke a walk in the park. Derfor er vi også glade for, at vores hårde arbejde nu bærer frugt,” siger Vilhelm Hahn-Petersen.

Catacap oplyser, at man Indtil videre har brugt ca. 25 pct. af kapitalen og nu har mere end 800 mio. kr. til yderligere investeringer. Her forventer man at blive ved med at investere porteføljens midler i små og mellemstore virksomheder, både i form af nye investeringer samt tilkøb til videreudvikling af de virksomheder, som Catacap allerede har investeret i.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser