"Regnskaber vil sende C20 Cap på rekordkurs”

Eksternt forfatter 22/07/2014
Facebook Twitter LinkedIn

Den kommende måneds mange regnskaber fra de største børsnoterede danske virksomheder vil sende C20 Cap-indekset mod et nyt rekordniveau. Det vurderer Sydbanks aktieanalysechef Bjørn Schwartz.

Virksomhederne har effektiviseret gennem krisen, og det begynder at kunne ses på bundlinjen. Sammenholdt med de opadgående konjunkturer forventer Sydbank pæne resultater fra landets førende virksomheder.

”Regnskaberne efter 1. kvartal efterlod allerede samlet set et stærkt indtryk og generelt venter vi, at dette også bliver tilfældet for 2. kvartal,” siger aktieanalysechef Bjørn Schwartz.

Regnskabssæsonen starter på torsdag, hvor Danske Bank gør status for årets andet kvartal. Den kommende måned skal i alt 22 af landets største børsnoterede virksomheder aflægge regnskab. De fleste for 2. kvartal, men der er også et årsregnskab fra Bang & Olufsen og et 3. kvartalsregnskab fra Coloplast med i pakken.

Tre regnskaber

Tidligere på måneden har der været optakt til regnskabssæsonen med tal fra Tryg, Chr. Hansen og Nordea.

Alle tre efterlod et positivt billede, og det bidrager til Sydbanks optimisme for den kommende regnskabssæson.

Det er især cykliske – altså konjunkturfølsomme – aktier, som Sydbank tror på vil overraske positivt. Det være sig virksomheder som Pandora, Rockwool og Vestas.

”Vi forventer, at de kommende ugers regnskaber kan bidrage til at sende C20 Cap på ny rekordjagt mod et niveau på 850 sidst på året,” siger Bjørn Schwartz om indekset, der i dag ligger i kurs 793,61. Rekordniveauet er på 821,15 fra den 10. juni i år.

Han tager dog et forbehold.

”Det bliver dog ikke uden bump på vejen frem mod nytår. Usikkerhedsfaktorer - Kina, Mellemøsten, Ukraine, rente- og vækstfrygt - er der nok af, og det kan fra tid til anden give skvulp eller udskyde rekordjagten i år.”

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Eksternt forfatter  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser