Valuta: Investorerne holder sig på sidelinjen

Eksternt forfatter 21/07/2014
Facebook Twitter LinkedIn

Investorerne på de internationale valutamarkeder holder sig i vid udstrækning på sidelinjen mandag morgen.

Det vigtige japanske marked holder lukket for en national helligdag, hvilket får mange af de øvrige aktører til at undlade at starte ugen med nye positioner i markedet.

Dagen byder heller ikke på økonomiske nøgletal af betydning i hverken Asien, Europa eller USA, hvilket er med til at holde markedet i ro.

I stedet ses der frem mod morgendagens vigtige data fra de amerikanske forbrugerpriser.

- Højere forbrugerpriser vil øge værdien af den amerikanske dollar og vi har set, at de hidtidige pris-data er begyndt at øge takten. Det er den største risiko i starten af ugen, siger valutachef Tim Kelleher fra ASB Bank i Auckland til Bloomberg News.

I sidste måned viste de amerikanske forbrugerpriser en stigning på 2,1 pct. i maj set i forhold til samme måned året før. Det var mere end ventet blandt økonomerne, der i gennemsnit havde estimeret en stigning på 2,0 pct.

Og på månedsbasis steg forbrugerpriserne med 0,4 pct. – hvor økonomernes forventninger lå på en stigning på 0,2 pct.

Forbrugerpriserne er blandt de tunge data for Federal Open Market Committee, når der skal tages stilling til pengepolitikken. Og med et mål om forbrugerprisstigninger på 2 pct. er økonomien ved at overhale Federal Reserves mål på dette område.

Euro koster mandag morgen 1,3535 dollar mod 1,3530 dollar fredag eftermiddag, mens der skal 137,05 yen til at matche en euro mod 137,10 yen fredag. Dollar koster samtidig 101,25 yen mod 101,40 yen fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Eksternt forfatter  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser