Aktier: Lille fald fra starten

Eksternt forfatter 21/07/2014
Facebook Twitter LinkedIn

Det danske aktiemarked åbner mandag med et fald og fortsætter dermed de seneste to handelsdages fald. Faldene skyldes nervøsitet omkring situationen i Ukraine og Mellemøsten - der mangler afklaring i Ukraine og Gaza-konflikten er optrappet. 

Kort inde i mandagens handel ligger det toneangivende C20 Cap-indeks med et fald på 0,2 pct. i 796,17.

Handlerne vil stadig følge situation i Ukraine, der er eskaleret som følge af det nedskudte Malaysia Airlines-fly, og konflikten mellem Israel og Hamas i Mellemøsten. Det virker dog som om, at usikkerheden trådte en anelse i baggrunden slutningen af fredagen, hvor både flere af de europæiske aktieindeks lukkede i positivt terræn, hvilket også gjorde sig gældende i USA. 

Det er blandt andet udtrykt ved, aktiemarkedets frygtindeks, det såkaldte VIX-indeks, er faldet tilbage på et mere normaliseret niveau, efter at indekset torsdag tog et pænt hop. 

Ellers har mandagen ikke budt på meget nyt selskabsmæssigt, og bunken af nyheder er omtrent lige så tynd som stoffet på en tætsiddende sommerkjole. 

Carlsberg kan dog glæde sig over, at det japanske finanshus Nomura har løftet kursmålet til 660 kr. fra 640 kr., mens anbefalingen "køb" fastholdes. Carlsberg B falder 0,3 pct. til 570,5 kr. 

Derudover er Danske Bank, der torsdag kommer med regnskab for andet kvartal, i fokus fra morgenstunden, hvor aktien stiger 0,8 pct. til 155,3 kr. Analytikerne venter forud for regnskabet en højere indtjening og bundlinje, mens nedskrivninger og omkostninger at falde. 

I toppen af det danske eliteindeks glimter Genmab, der stiger 1,1 pct. til 210,70 uden at der er de store selskabsnyheder bag stigningerne. 

Efter børslukketid mandag får de to høreapparatskoncerner William Demant Holding og GN Store Nord nyt fra den franske konkurrent Audika, der kommer med regnskab for andet kvartal efter børslukketid. Det kan give et billede af udviklingen på især det franske marked, men derudover vil der være nyt om selskabets syn på markedsudsigterne.

William Demant stiger 0,7 pct. til 489,5 kr., mens GN dykker 0,7 pct. til 147,1 kr. 

Blandt sidepapirerne er der fokus til de danske fodboldaktier, da der hen over weekenden har været afviklet den første runde i Superligaen. 

FCK, der er ejet af Parken Sport & Entertainment, spillede 0-0 med oprykkerne fra Silkeborg IF, hvilket også var stillingen mellem sidste sæsons mestre, AaB, i nordjydernes kamp mod Sønderjyske.

Brøndby IF, der i sidste sæson sluttede som 4'er i landets bedste række, indledte derimod sæsonen skidt med et nederlag på 3-1 til FC Midtjylland i Herning. 

Silkeborg IF-aktien stiger 4,5 pct. til 7 kr., mens Parken Sport & Entertainment stiger 0,7 pct. til 76 kr. AaB dykker derimod 0,8 pct. til 2,58 kr., mens Brøndby-aktien ligger stille. 

/ritzau/FINANS

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Eksternt forfatter  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser